Word toch wakker

Dit verhaal hoorde ik van een vriend die destijds als broeder in een groot ziekenhuis werkte. Op zijn afdeling lag een jongetje in coma en ik heb zijn ziektegeschiedenis gevolgd. De echte Tim heette anders en had acht broertjes en zusjes. Die kun je natuurlijk niet allemaal in je boek laten meespelen, want dan komen er teveel personages in. In Word toch wakker heeft Tim twee broertjes en een oudere zus. Ze helpen de poppenspelers Margo en Joep vaak met marionetten maken. Als Jasmijn met haar broertjes Dump en Tim naar huis gaat, gebeurt er een ongeluk. Tim, die een stukje achter de andere twee aanloopt, komt onder een auto. Hij wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn ouders gaan met hem mee. Als haar vader en moeder weer thuiskomen, vertellen ze Jasmijn hoe ernstig Tims toestand is: hij ligt in coma en de dokters kunnen niet zeggen hoe dat afloopt.
Jasmijns leven gaat gewoon door, tenminste zo op het eerste gezicht. Op school kan ze zich niet meer concentreren en thuis is de spanning vaak te snijden. Dump gedraagt zich dwars, haar vader is heel stil en de baby huilt veel. Jasmijn moet veel helpen thuis, als haar moeder hoofdpijn heeft of naar het ziekenhuis moet. Alles draait om Tim.
Gelukkig heeft Jasmijn veel steun aan Edwin en Hilde, die bij haar in de klas zitten. En er gebeuren ook leuke dingen: ze mag optreden als poppenspeelster en ze wordt verliefd . Maar het belangrijkst blijft natuurlijk toch de vraag of Tim wakker zal worden.